Webbnyheter 2.2.2022 – 3/2022

Kimmo Kauhanen utsedd till byråchef för byrån för byrån för tillsynsteknologier vid avdelningen för digitalisering och analys

Diplomingenjör Kimmo Kauhanen har utsetts till byråchef för Finansinspektionens byrå för byrån för tillsynsteknologier från och med den 1 mars 2022. Han kommer närmast från Teosto ry, där han svarade för IT och digital utveckling. Kimmo Kauhanen har gedigen erfarenhet av digitalisering av kritiska funktioner och processer. Han har varit anställd både inom den privata och den offentliga sektorn och både i rollen som producent och beställare av tjänster.

Ett av Finansinspektionens viktigaste utvecklingsområden är digitalisering av inspektionens egen verksamhet. Den nya byrån för byrån för tillsynsteknologier vid avdelningen för digitalisering och analys svarar för digitalisering av funktionerna för hantering av IT-arkitekturen och framför allt för utveckling av verksamhetsprocesser och arbetsmetoder.

Närmare upplysningar lämnas av

avdelningschef Samu Kurri. Alla intervjuförfrågningar riktas till Kommunikationens mediejour, tfn 09 183 50 30, vardagar kl. 9–16.

Kimmo-Kauhanen.jpg