Till Media

Finansinspektionen ger regelbundet ut information om det finansiella läget i företagen under tillsyn och om regeländringar. Till våra uppgifter hör också att öka allmänhetens kunskap om finansmarknaden, relevanta aktuella teman och nya produkter och tjänster på marknaden.

Vi ger ut över 20 pressmeddelanden och arrangerar 2−3 presskonferenser årligen. Våra experter bidrar dessutom med blogginlägg om aktuella teman och twittrar om dem på vårt twitterkonto Twitter.com/FIN_FSA. Till företagen under tillsyn kommunicerar vi via tillsynsmeddelanden.

Vi producerar också nyhetsbrevet Markkinat (på finska och engelska) som tar upp till exempel insiderärenden som gäller noterade bolag samt informationsskyldigheten och prospekttillsynen.

Du kan prenumerera på Finansinspektionens pressmeddelanden och nyhetsbrev via denna länk.

Medietjänster

Söker du någon att intervjua eller vill du ha mer information om finansbranschen?

Vår mediejour betjänar journalister på nummer 09 183 50 30 vardagar klockan 9–16, med undantag för skärtorsdag och nyårsafton, då jouren håller öppet klockan 9–13.

Kontaktuppgifter till kommunikationen

 • Informationschef Milka Lahnalammi-Vesivalo, telefon 09 183 5222
 • Ledande kommunikationsexpert Miia Armila-Paalasmaa, telefon 09 183 5331
 • Informatör Raakel Heikkinen, telefon 09 183 5574
 • Informatör Hanna Niemi, telefon 09 183 5206
 • Informatör Minna Söderholm, telefon 09 183 5334
 • Kommunikationsassistent Margit Galkin, telefon 09 183 52 67

Kommunikationsenhetens servicenummer

Servicenummer 09 183 52 50 betjänar vardagar kl. 9–16 (på skärtorsdagen och nyårsafton kl. 9–13) och hjälper uppringaren att hitta information i redan publicerat material samt handleder vidare.

Finansinspektionens kontaktinformation

Senaste nytt

 • Blufförsök i Finansinspektionens namn
  Bluffmeddelanden som uppmanar mottagaren att besvara frågor om stark autentisering med löfte om en kodkalkylator har skickats i Finansinspektionens namn. I meddelandet finns en länk som mottagaren ombes klicka på för att bekräfta beställningen av en kodkalkylator. Finansinspektionen har inget att göra med dessa meddelanden och uppmanar mottagarna att inte reagera på dem.
  Pressmeddelande
  Nätfiske Blufförsök Bluff Pressmeddelande Finansinspektionen
 • Pohjantähti Ömsesidiga Försäkringsbolagets verksamhet övervakas inte längre av ett ombud
  Finansinspektionen beslutade den 10 februari 2020 att Pohjantähti Ömsesidiga Försäkringsbolagets verksamhet inte längre behöver övervakas av ett ombud. Övervakningen grundade sig på Finansinspektionens beslut av den 14 maj 2018 om tillsättning av ombud, genom vilket advokat Pekka Jaatinen tillsattes för att övervaka Pohjantähti Ömsesidiga Försäkringsbolagets verksamhet tillsvidare.
  Pressmeddelande
  Finansinspektionen pressmeddelande beslut försäkringsbolag ombud
 • Finansinspektionens strategi 2020-2022: Tillsynen fokuserar på konsekvenserna och riskerna av digitaliseringen och klimatförändringen för den finansiella sektorn samt på penningtvättsbekämpning
  Finansinspektionens strategi för 2020-2022 vilar på tre grundpelare: inriktning av tillsynen efter förändringarna i omvärlden, bättre kvalitet och effektivitet i verksamheten och personalens gedigna kompetens. Strategin för de närmaste åren lyfter fram tre prioriterade områden för tillsynen: klimatförändring, digitalisering och penningtvättsbekämpning.
  Pressmeddelande
  Lehdistötiedote Finanssivalvonta strategia Digitalisaatio Ilmastonmuutos Rahanpesu