Valvottavatiedote 5.12.2017 – 67/2017

Finanssivalvonta siirtyy Lausuntopalvelu.fi:n käyttäjäksi, ensimmäinen lausuntopyyntö koskee luottoriskien hallintaa

Finanssivalvonta pyytää jatkossa lausuntonsa pääasiassa oikeusministeriön ylläpitämän Lausuntopalvelu.fi:n kautta sekä vastaa sen kautta pyydettyihin lausuntoihin samaa kautta. Lausuntopalvelu.fi on verkkopalvelu, joka toteuttaa julkishallinnon lausuntomenettelyn sähköisenä palveluna.

Ensimmäinen tätä kautta tehtävä lausuntopyyntö koskee valmisteilla olevaa määräys- ja ohjekokoelman osaa Luottoriskien hallinta rahoitussektorin valvottavissa. Käy tutustumassa.

Lausuntopyynnöt ja lausunnot ovat julkisia heti, kun ne on tallennettu palveluun.

Lausuntojen antamista varten käyttäjän on rekisteröidyttävä palveluun. Käyttö vaatii vahvaa tunnistautumista, jossa henkilöllisyys varmennetaan verkkopankkitunnuksilla. Lausunnon antaja voi valita, antaako lausuntonsa yksityishenkilönä tai organisaation nimissä.

Lausuntopalvelu toimii suomen ja ruotsin kielillä. Finanssivalvonta antaa kansainvälisen yhteistyön edellyttämät lausunnot edelleen lausunnonpyytäjän haluamalla tavalla. Lisäksi lausunnot, jotka tulevat julkisiksi vasta myöhemmässä vaiheessa, annetaan edelleen muita kanavia pitkin. Tällainen on esimerkiksi makrovakauspäätöksen valmistelussa viranomaisilta pyydettävät lausunnot.

Lausuntopalvelun käyttö on maksutonta. Käyttäjäksi voi rekisteröityä osoitteessa Lausuntopalvelu.fi. Sieltä löytyvät myös tarkemmat ohjeet lausunnon antamiseksi.

Lisätietoja antavat

  • Sonja Lohse, yksikönpäällikkö, puhelin 09 183 5311 tai sonja.lohse(at)finanssivalvonta.fi (Lausuntopalvelu.fi)
  • Thomas Petroff, pankkivalvoja, puhelin 09 183 5530 tai thomas.petroff(at)finanssivalvonta.fi (luottoriskien hallinta)