Medialle

Finanssivalvonta tiedottaa säännöllisesti valvottavien taloudellisesta tilasta ja muutoksista sääntelyssä. Tehtävänämme on myös lisätä yleistä tietoa finanssimarkkinoista, sekä ajankohtaisista, kansalaisia koskettavista teemoista ja markkinoilla toimivista uusista tuotteista ja palveluista.

Julkaisemme vuosittain yli 20 lehdistötiedotetta ja järjestämme lehdistötilaisuuksia. Lisäksi asiantuntijamme kirjoittavat ajankohtaisista aiheista blogissamme. Valvottavillemme viestimme suoraan valvottavatiedotteilla.

Finanssivalvonnan Twitter-tili on Twitter.com/FIN_FSA. Tviittaamme julkaisuista, esiintymisistä ja avoimista työpaikoista. 

Lisäksi tuotamme Markkinat-uutiskirjettä, jossa kerromme esimerkiksi listayhtiön sisäpiiriasioista sekä tiedonantovelvollisuuteen ja esitevalvontaan liittyvistä asioista.

Voit liittyä Finanssivalvonnan tiedotteiden ja uutiskirjeiden postituslistalle tästä linkistä.

Palvelut medialle

Kaipaatko haastateltavaa tai lisätietoa finanssialan kysymyksistä?

Mediapäivystyksemme palvelee toimittajia numerossa 09 183 5030 arkisin kello 9–16, paitsi kiirastorstaina ja uudenvuodenaattona kello 9–13.

Viestinnän yhteystiedot

 • Viestintäpäällikkö Milka Lahnalammi-Vesivalo, puhelin 09 183 5222
 • Johtava viestintäasiantuntija Miia Armila-Paalasmaa, puhelin 09 183 5331
 • Viestintäasiantuntija Raakel Heikkinen, puhelin 09 183 5574
 • Viestintäasiantuntija Hanna Niemi, puhelin 09 183 5206
 • Viestintäasiantuntija Sari Piik, puhelin 09 183 5285
 • Viestintäassistentti Margit Galkin, puhelin 09 183 5267

Finanssivalvonnan viestinnän palvelunumero

Palvelunumerossa 09 183 5250 vastataan arkisin kello 9–16 (kiirastorstaina ja uudenvuodenaattona kello 9–13) ja autetaan soittajaa löytämään tieto jo julkaistusta materiaalista ja opastetaan asiassa eteenpäin.

Finanssivalvonnan yhteystiedot

Uusimmat uutiset, tapahtumat ja blogit

 • Eurooppalaiset pankkien stressitestit julkaistu: Suomen pankkisektorin vakavaraisuus kestäisi toimintaympäristön voimakkaan heikkenemisen
  Euroopan pankkiviranomainen EBA julkaisi 30.7.2021 kello 19 Suomen aikaa tulokset EU:n laajuisista stressitesteistä, jotka mittaavat merkittävien pankkien kestokykyä mahdollisissa toimintaympäristön muutoksissa. Stressitesteillä testattiin epätodennäköisen mutta mahdollisen toimintaympäristön voimakkaan heikkenemisen vaikutusta suurten eurooppalaisten pankkien tuloksentekokykyyn ja vakavaraisuuteen. Stressitesteissä pankit arvioivat vaikutuksia kukin omalta kohdaltaan yhteisen ohjeistuksen ja metodologian mukaisesti vuoden 2020 lopun lukujen perusteella.
  Lehdistötiedote
  EBA EKP Finanssivalvonta Lehdistötiedote Pankit stressitestit
 • Finanssivalvonta ei jatka luottolaitoksia koskevaa voitonjakosuositusta 30.9.2021 jälkeen
  Finanssivalvonta ei enää jatka luottolaitoksia koskevaa voitonjakosuositustaan 30.9.2021 jälkeen. Suositus päättyy sekä voitonjaon että muuttuvan palkitsemisen osalta. Luottolaitosten voitonjakoa koskevan päätöksenteon tulisi ajoittua 30.9.2021 jälkeiseen aikaan.
  Lehdistötiedote
  EKP Finanssivalvonta Lehdistötiedote Luottolaitos Pankki Suositus Voitonjako
 • Finanssivalvonta peruuttaa Privanet Securities Oy:n toimiluvan
  Finanssivalvonta peruuttaa Privanet Securities Oy:n sijoituspalveluyrityksen toimiluvan välittömästi.
  Lehdistötiedote
  Finanssivalvonta Lehdistötiedote Sijoituspalvelulaki Sijoituspalveluyritys Toimiluvan peruuttaminen

Tapahtumakalenteri

Ei näytettäviä kohteita.