Saavutettavuusseloste

Tämä saavutettavuusseloste koskee finanssivalvonta.fi-sivustoa ja se on laadittu 10.1.2020. Seloste on päivitetty 10.6.2024. Tämän verkkopalvelun saavutettavuuden on arvioinut ulkopuolinen toimija viimeksi kesäkuussa 2024. Sivuston saavutettavuuteen tehdään jatkuvasti korjauksia.

Finanssivalvonta.fi-sivuston saavutettavuuden tila

Sivusto täyttää monilta osin hyvin saavutettavuusvaatimukset. Puutteita saavutettavuudessa on muun muassa seuraavissa kohdissa:  

 • joiltakin yksittäisiltä kuvilta ja kuvaajilta puuttuu vielä ymmärrettävä vaihtoehtoteksti (WCAG 1.1.1)
 • joidenkin yksittäisten taulukoiden rakenne ei ole riittävä (WCAG 1.3.1)
 • joidenkin yksittäisten taulukoiden sarakeotsikoilla ei ole ymmärrettävää otsikkoa kooditasolla (WCAG 2.4.6)
 • otsikoiden rakenne ei ole kaikilla sivuilla looginen (WCAG 1.3.1)
 • eri kielistä tekstiä pääkielen seassa ei ole merkitty oikein, joissakin yksittäisissä tiedotteissa ei ole kieltä merkitty oikein (WCAG 3.1.2, 3.1.1)
 • lomaketietojen automaattinen täydennys ei kaikkien lomakkeiden osalta täyty (WCAG 1.3.5)
 • dynaamisten hakujen ja haitarielementtien toiminnallisuus jollain ruudunlukijoilla voi olla puutteellista (WCAG 1.1.1, 2.4.4, 4.1.2, 4.1.3)
 • näppäimistöä käytettäessä avautuva päävalikko voi jäädä fokuksessa olevien linkkien ja painikkeiden päälle auki peittäen ne kokonaan (WCAG 2.4.11)
 • kaikilla lomakekentillä ei ole ohjelmallista otsikkoa (WCAG 3.3.2)
 • kaikissa lomakekentissä ja ilmoituksissa ei ole asianmukaisia ohjelmallisia tiloja ja rooleja (WCAG 4.1.2, 4.1.3)
 • valvottavaluetteloa ei voi käyttää vain näppäimistöä käyttäen (WCAG 2.1.1)
 • evästedialogissa on ohjelmallisia epäloogisuuksia ja liian pieni linkin kosketusalue (WCAG 1.3.1, 4.1.2, 2.5.8)
 • jotkin yksittäiset linkkitekstit voivat olla vaikeaselkoisia ja linkki ei erotu riittävästi tavallisesta tekstistä (WCAG 2.4.4, 1.4.1)

Sivuston ulkopuolisista järjestelmistä tuotettavan tiedon saavutettavuudessa on havaittu puutteita. Näitä sisältöjä on mm. Uutiskirjeen tilaus. Saavutettavuutta kehitetään edelleen ohjelmistojen seuraavien versiopäivitysten myötä.

Seuraava sisältö ei ole saavutettava, koska sovellettava lainsäädäntö ei kata niitä: ennen 23.9.2018 julkaistut liitetiedostot ja ennen 23.9.2020 julkaistut videot. Näitä voidaan muuttaa saavutettaviksi pyynnöstä. Palvelussa julkaistavat uudet liitetiedostot ja videot ovat lähtökohtaisesti saavutettavia.

Palaute ja yhteystiedot

Huomasitko saavutettavuuspuutteen verkkopalvelussamme? Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi. Sinulla on oikeus perustellusta syystä saada saavutettavassa muodossa tiedot, jotka tarvitset etujesi, oikeuksiesi tai velvollisuuksiesi selvittämiseksi tai toteuttamiseksi.

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille sähköpostitse finanssivalvonta(at)finanssivalvonta.fi. Pyrimme vastaamaan 14 päivän kuluessa. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
Puhelinnumero vaihde 0295 016 000