Saavutettavuusseloste

Tämä saavutettavuusseloste koskee finanssivalvonta.fi-sivustoa ja se on laadittu 10.1.2020. Seloste on päivitetty 18.5.2021. Tämän verkkopalvelun saavutettavuuden on arvioinut ulkopuolinen toimija viimeksi syyskuussa 2020 ja sen pohjalta palveluun on tehty korjauksia.

Finanssivalvonta.fi-sivuston saavutettavuuden tila

Sivusto täyttää kriittiset saavutettavuusvaatimukset.

Puutteita saavutettavuuden osalta saattaa edelleen ilmetä, esim.:

  • vaikka sivuston zoomaus-toiminto toimii, tekstin suurentaminen muita toimintoja käyttäen saattaa rikkoa asettelua kosmeettisesti (WCAG 1.4.4)
  • joiltakin yksittäisiltä kuvilta ja kuvaajilta puuttuu vielä ymmärrettävä vaihtoehtoteksti (WCAG 1.1.1)
  • joidenkin yksittäisten taulukoiden rakenne ei ole riittävä (WCAG 1.3.1)
  • otsikoiden rakenne ei ole kaikilla sivuilla looginen (WCAG 1.3.1)
  • eri kielistä tekstiä pääkielen seassa ei ole merkitty oikein (WCAG 3.1.2)
  • lomaketietojen automaattinen täydennys ei kaikkien lomakkeiden osalta täyty (WCAG 1.3.5)
  • lomakkeiden CAPTCHA elementti ei ole saavutettava (WCAG 1.4.11, 1.4.12, 2.4.4, 2.4.6, 3.3.2)
  • dynaamisten hakujen ja haitarielementtien toiminnallisuus jollain ruudunlukijoilla voi olla puutteellista (WCAG 1.1.1, 2.4.4, 4.1.2, 4.1.3)

Sivuston ulkopuolisista järjestelmistä tuotettavan tiedon saavutettavuudessa on havaittu puutteita. Näitä sisältöjä on mm. Uutiskirjeen tilaus. Saavutettavuutta kehitetään edelleen ohjelmistojen seuraavien versiopäivitysten myötä.

Seuraava sisältö ei ole saavutettava, koska sovellettava lainsäädäntö ei kata niitä: ennen 23.9.2018 julkaistut liitetiedostot ja ennen 23.9.2020 julkaistut videot. Näitä voidaan muuttaa saavutettaviksi pyynnöstä. Palvelussa julkaistavat uudet liitetiedostot ja videot ovat lähtökohtaisesti saavutettavia.

Palaute ja yhteystiedot

Huomasitko saavutettavuuspuutteen verkkopalvelussamme? Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi. Sinulla on oikeus perustellusta syystä saada saavutettavassa muodossa tiedot, jotka tarvitset etujesi, oikeuksiesi tai velvollisuuksiesi selvittämiseksi tai toteuttamiseksi.

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille sähköpostitse finanssivalvonta(at)finanssivalvonta.fi. Pyrimme vastaamaan 14 päivän kuluessa. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000