Verkkouutinen 23.8.2018 – 6/2018

Pankkien jatkuva valvonta 1 ja 2 -toimistojen päälliköt nimitetty

Finanssivalvonnan Pankkivalvonnan Pankkien jatkuva valvonta 1 ja 2 -toimistojen päälliköt on nimitetty. Molemmat päälliköt aloittavat uusissa tehtävissään 1.9.2018.

Pankkien jatkuva valvonta 1 -toimiston päälliköksi on nimitetty yhteiskuntatieteiden maisteri Marko Myller. Hän on työskennellyt pitkään sekä Finanssivalvonnassa että Suomen Pankissa ja viimeiseksi Pankkien jatkuva valvonta 2 -toimiston päällikkönä.

Pankkien jatkuva valvonta 2 -toimiston päälliköksi on nimitetty kauppatieteiden maisteri Sari Lindqvist. Hän siirtyy Finanssivalvontaan Nordeasta, jossa hänellä on pitkä kokemus riskienhallinnan ja vakavaraisuusraportoinnin esimies- ja asiantuntijatehtävistä.

Pankkien jatkuva valvonta 1 -toimisto vastaa Nordean valvonnasta tiiviissä yhteistyössä Euroopan keskuspankin pankkivalvonnan kanssa. Toimiston tehtävänä on mm. valvoa pankin riskinottoa, riskienhallintaa ja hyvän hallinnon periaatteiden noudattamista.

Pankkien jatkuva valvonta 2 -toimisto puolestaan vastaa muiden Suomessa toimivien pankkien valvonnasta.

Lisätietoja

Jyri Helenius, apulaisjohtaja. Haastattelupyynnöt koordinoi Viestinnän mediapäivystys, puhelin 09 183 5030, arkisin klo 9–16.