Raportointitiedote 3.12.2020 – 29/2020

Päivitetyt RA-tiedonkeruun työkirjat ja ohjeet julkaistu | Kansallinen raportointi (Virati)

Rahanpesun ja terrorismin rahoittamisen riskejä ja kontrolleja koskevan raportoinnin (RA) päivitetyt tiedonkeruusovellukset ja työkirjat ovat ladattavissa Jakelu-palvelussa.

Tiedonkeruuta on päivitetty tarkentamalla joitakin vastausvaihtoehtoja ja vastausohjeita. Kysymys AML/KYC-tarkastusten osa-alueista on poistettu ja tilalla on kysymykset vastuista koskien rahanpesulain ja sen nojalla annettujen säännösten noudattamista. Luottolaitoksille on myös lisätty henkilöasiakkaita koskeviin kysymyksiin omaisuudenhoitoasiakkaiden määrä.

Niiden raportoijien, joilla ei ole ollut toimintaa vuoden 2020 aikana tai, joilla ei ole rahanpesun ja terrorismin rahoittamisen estämisestä säädetyn lain 3 luvun 2 pykälässä tarkoitettuja tunnistettavia asiakkaita, on kuitenkin lähetettävä nollaraportti.

Kerättävän tiedon ajankohta on 31.12.2020. Raportoinnin määräaika on 28.2.2021.

Muistutuksena, että maksupalveluntarjoajilla (tiedonantajatasot 257, 258 ja 259) on valittavanaan kaksi työkirjaa - RA02 ja RA03. RA03 -työkirjan täyttävät ainoastaan ne toimijat, jotka ainoana maksupalveluna tarjoavat rahanvälitystä. Kaikki muut maksupalveluntarjoajat täyttävät RA02 -työkirjan.

Täytäthän lisäksi Tiedoista vastaavan yhteystiedot -kohtaan sen henkilön yhteystiedot, joka raportoijan puolella toimii yhteyshenkilönä.

Aiemmat tiedotteet

Lisätietoja

  • Virati-raportointiin liittyvät kysymykset: VIRATIhelpdesk(at)fiva.fi
  • Raportin sisältöä koskevat kysymykset: ulla-maija.kaivola(at)finanssivalvonta.fi