Verkkouutinen 11.1.2024 – 1/2024

IMF:n raportti Suomen rahanpesun torjunnasta julkaistu

Kansainvälisen valuuttarahaston (IMF) analyysi rahanpesun estämisestä Suomessa on julkaistu. IMF analysoi Pohjoismaiden ja Baltian maiden pyynnöstä rahanpesun ja terrorismin rahoittamisen aiheuttamia uhkia ja haavoittuvuuksia alueella. Raportin tuloksista tiedotettiin jo aiemmin.

IMF ehdottaa analyysissään kansallisen riskiarvion ja valvojien riskiarvion kehittämistä pääosin uudistamalla rajat ylittävien maksujen analyysiä. Lisäksi eri tietolähteitä voitaisiin käyttää nykyistä tehokkaammin rahanpesun kannalta korkeariskisten maiden tunnistamisessa.

Yhteenveto ja tulokset kahdeksan maan analyysistä julkaistiin jo aiemmin syksyllä. Nyt julkaistussa maaraportissa käydään läpi vielä tarkemmin rahanpesun ja terrorismin rahoittamisen riskien arviointia ja valvonnan kehittämisehdotuksia nimenomaan Suomen kannalta.

Lisätietoja antaa

Pekka Vasara, toimistopäällikkö. Haastattelupyynnöt koordinoi Finanssivalvonnan viestinnän mediapäivystys, puhelin 09 183 5030, arkisin klo 9–16.

Liitteet

Suomea koskeva maaraportti (englanniksi)

Linkit

Lehdistötiedote 4.9.2023: IMF julkaisi arvion Pohjoismaiden ja Baltian maiden rahanpesun torjunnasta – valvontaa mahdollista tehostaa lisäämällä rajat ylittävää tiedonvaihtoa