Verkkouutinen 7.6.2023 – 6/2023

Vakuutusyhtiö Novikselta on otettu toimilupa pois

Slovakian keskuspankki on päätöksellään 1.6.2023 ottanut toimiluvan pois vakuutusyhtiö Novikselta.1 Novis ei saa harjoittaa vakuutustoimintaa 5.6.2023 alkaen.

Novis on toiminut Suomessa palvelujen vapaan tarjoamisen harjoittamisen oikeuden nojalla. Sen palveluja Suomessa ovat tarjonneet Finanssivalvonnan rekisteriin merkityt yhtiön asiamiehet.2 Yhtiön vakuutukset ovat Finanssivalvonnan tietojen mukaan olleet tapaturmavakuutuksia ja kulutusluottoihin liittyviä lainaturvavakuutuksia.

Yhtiö haetaan selvitystilaan ja selvitystilan alkamisen jälkeen yhtiön asioita hoitaa selvitysmies, joka ottaa yhteyttä vakuutuksenottajiin ja antaa ohjeita saatavien rekisteröimiseksi.

Jos olet Noviksen asiakas ja sinulla on kysyttävää, tutustu ensin oman vakuutuksesi ehtoihin ja ota tarvittaessa yhteyttä vakuutuksen sinulle myyneeseen asiamieheen tai Slovakian keskuspankkiin (NBS -Narodna Banka Slovenska: info(at)nbs.sk). Vakuutussopimukset eivät pääty tässä vaiheessa automaattisesti vaan vakuutukset ovat edelleen voimassa ja vakuutusturva olemassa.

Lisätietoja antaa

Päivi Turunen, vanhempi valvoja, puhelin 09 183 5557 tai paivi.turunen(at)finanssivalvonta.fi1 NOVIS Insurance Company, NOVIS Versicherungsgesellschaft, NOVIS Compagnia di Assicurazioni, NOVIS Poisťovňa a.s.

2 Vakuutustori Oy, rekisterissä 7.6.2023