Valvottavatiedote 15.12.2020 – 81/2020

Maksupalveluihin liittyvien petostietojen raportointi – päivitetty tiedonkeruulomake saatavilla

Finanssivalvonta on julkaissut päivitetyn työkirjan Jakelu-palveluun maksupalveluihin liittyvien petostietojen raportointiin (MF). Raportointi tulee tehdä päivitetyillä lomakkeilla ensimmäisen kerran 28.2.2021 määräaikaan mennessä (koskien 1.7.—31.12.2020 toteutettuja maksutapahtumia).

Euroopan pankkiviranomaisen (EBA) tammikuussa 2020 julkaiseman päivitetyn ohjeen (EBA/GL/2018/05) mukaisesti korttimaksamisen ja sähköisen rahan maksutapahtumien tietoerittelyihin ja niitä vastaaviin validointisääntöihin on lisätty kaksi uutta kategoriaa asiakkaan ei-vahvaan tunnistamiseen liittyen: ’Vähittäiskauppiaan käynnistämät maksutapahtumat’ ja ’Muu’. Muutos koskee Finanssivalvonnan työkirjassa lomakkeita MF03, MF04 ja MF06. Lisäksi käteisnostoihin liittyvällä lomakkeella (MF05) olleet virheelliset sanamuodot on korjattu EBAn päivittämän ohjeen mukaisesti.

Pyydämme myös huomioimaan, että Finanssivalvonta on ottanut työkirjassa käyttöön tarkistuskaavoja raportoidun datan laadun varmistamiseksi. Lomakkeilla olevien lukujen tulee täsmätä EBAn ohjeessa esitettyjen validointisääntöjen mukaisesti ennen kuin raportin voi lähettää Finanssivalvontaan.

Lisätietojen antaja

Heli Mäkitalo, riskiasiantuntija, heli.makitalo(at)finanssivalvonta.fi

Linkit