Raportointitiedote 8.8.2018 – 26/2018

Raportoinnin testiympäristö raportoijien käyttöön

Finanssivalvonta tarjoaa raportoijien käyttöön testiympäristön. Raportoijat voivat lähettää raportteja tarkastettavaksi testiympäristöön ennen virallisen raportin lähettämistä Finanssivalvontaan. Raportoijien on mahdollista saada testiympäristöstä automaattinen palaute raporttien sisältämistä muotovirheistä sekä EBAn ja EIOPAn Filing Rules -sääntöjen vastaisesta raportoinnista. Syksyn 2018 aikana testiympäristöstä on mahdollista saada palautetta myös virheellisistä validoinneista. Tiedotamme asiasta erikseen.

Testiympäristö on muuten vastaava kuin Finanssivalvonnan tuotantoympäristö, mutta siellä tehdään myös järjestelmätestaamista ennen muutosten siirtämistä varsinaiseen tuotantoympäristöön. Tästä johtuen esim. raportoijan saama palauteviesti voi testiympäristöstä olla erilainen kuin tuotantoympäristöstä. Isommista muutoksista (esim. uudet DPM-versiot) tiedotamme raportointitiedotteella erikseen. Toivomme, että raportoijat osallistuisivat myös niiden testaamiseen.

Testiympäristön sähköpostiosoite on TK_rahoitus(at)bof.fi

Toivomme, että raportoijat käyttävät ympäristöä mahdollisimman paljon. Finanssivalvonta ottaa mielellään vastaan palautetta ja kehitystoiveita testiympäristöön liittyen.

Kysymykset ja kommentit voi lähettää sähköpostitse:

 • EBAn ITS-raportointiin liittyvät kysymykset:
  EBAReportinghelpdesk(at)fiva.fi
 • AIFMD-raportointiin liittyvät kysymykset:
  AIFMDReportingHelpdesk(at)fiva.fi
 • Solvenssi II -raportointiin liittyvät kysymykset:
  S2Helpdesk(at)fiva.fi
 • Virati-raportointiin liittyvät kysymykset:
  VIRATIhelpdesk(at)fiva.fi