Lehdistötiedote 17.5.2021

Tero Kurenmaa Finanssivalvonnan lakiasiat-yksikön päälliköksi

Oikeustieteen tohtori Tero Kurenmaa on nimitetty uuden lakiasiat-yksikön päälliköksi Finanssivalvontaan viiden vuoden määräajaksi 1.6.2021 alkaen. Yksikön päällikkö on Finanssivalvonnan johtoryhmän jäsen ja raportoi johtajalle.

Nyt perustettava lakiasiat-yksikkö vastaa Finanssivalvonnan oikeudellisten linjausten ja päätösten sekä hallinnollisten seuraamusten valmistelusta sekä määräys- ja ohjekokoelman koordinoinnista. Yksikön tehtävänä on lisäksi varmistaa eri osastojen tulkintojen yhteismitallisuus sekä toimia johdon ja muun organisaation oikeudellisena tukena.

Tero Kurenmaa on työskennellyt viimeksi keskusrikospoliisin apulaispäällikkönä. Tätä ennen hän on toiminut sisäministeriön poliisiosaston osastopäällikkönä ja esimerkiksi Poliisihallituksessa rikostorjunnan tila -selvityshankkeen selvitysmiehenä. Kurenmaa on työskennellyt vuosina 1997–2002 myös Finanssivalvontaa edeltäneessä Rahoitustarkastuksessa markkinavalvojana.

– Erittäin hienoa tulla nimitetyksi Finanssivalvontaan. Odotan mielenkiinnolla uusia tehtäviä, joissa pääsen sekä oppimaan uutta että hyödyntämään aiempaa osaamistani ja kokemustani, Kurenmaa toteaa.

– Toivotan Teron tervetulleeksi takaisin finanssivalvojaksi. Teron vahva kokemus auttaa meitä edelleen kehittämään myös omaa toimintaamme, Finanssivalvonnan johtaja Anneli Tuominen sanoo.

Tero-Kurenmaa-verkkopalvelu.jpg

Kuvaaja: Sami Perttilä