Lehdistötiedote 26.1.2022

Finanssivalvonnan johtajan virka haettavaksi

Finanssivalvonnan johtajan hakumenettely käynnistyy 26.1.2022. Finanssivalvonnan johtokunta päätti asiasta eilisessä kokouksessaan. Johtajan toimikausi on viisi vuotta.

Finanssivalvonnan johtaja vastaa siitä, että Finanssivalvonnan tehtävät on organisoitu tehokkaasti suomalaisen finanssisektorin vakauden ja luotettavuuden turvaamiseksi. Johtaja osallistuu myös eurooppalaiseen valvonta- ja sääntelytyöhön EKP:n ja eurooppalaisten valvontaviranomaisten kanssa.

Viran kelpoisuusvaatimuksena on virkaan soveltuva ylempi korkeakoulututkinto ja hyvä perehtyneisyys finanssimarkkinoihin sekä käytännössä osoitettu johtamistaito. Valinnassa korostetaan vahvaa halua kehittää Finanssivalvonnan toimintaa, kykyä muutoksen johtamiseen sekä vahvaa ymmärrystä globaalien ja toimialan muutosten vaikutuksista finanssimarkkinoihin ja Finanssivalvonnan toimintaan.

Tavoitteena on, että pankkivaltuusto nimittää Finanssivalvonnan johtajan alkukesästä.

Finanssivalvonnan johtokunnalle osoitettu hakemus, jonka liitteenä on ansioluettelo, pyydetään toimittamaan verkkosivuston fiva.fi/ura kautta viimeistään 15.2.2022 klo 12.00.

Katso myös

Rekrytointi-ilmoitus osoitteessa fiva.fi/ura