Verkkouutinen 1.11.2018 – 11/2018

Maksutileihin liittyvien palveluiden hintojen vertaaminen onnistuu kätevästi

Kuluttajien maksutilien ja niihin liitettyjen yleisimpien palvelujen hintoja vertaileva sivusto Fine.fi/maksutilivertailu on avattu. Sivustolla voi vertailla eri pankkien maksutilien ylläpitoon, saldo- ja tapahtumakyselyihin, tilisiirtoihin, verkkomaksuun sekä debit-kortin ylläpitoon liittyviä hintatietoja. FINEn ja Finanssivalvonnan yhteistyössä toteuttamalla sivustolla ovat mukana Suomessa toimivat pankit ja niiden konttoriverkosto palveluineen ja yhteystietoineen.

”Päivittäisten pankkipalveluiden hintojen vertaileminen on ollut kuluttajalle varsin työlästä. Toivommekin, että nyt avattu sivusto helpottaa osaltaan ajantasaisen tiedon saamista pankkipalveluiden hinnoittelusta”, johtava lakimies Harri Isokoski sanoo.

Vertailusivusto kattaa tavanomaiset maksamiseen tarkoitetut tilit, joilta voi nostaa käteistä ja joille voi tallettaa varoja. Kultakin palveluntarjoajalta on vertailussa yksi, palveluntarjoajan yleisimmin asiakkaille tarjoama maksutili. Palvelussa ei ole mukana säästötilejä, joissa varojen nostoa on rajoitettu eikä luotollisia tilejä, joihin ei sisälly mahdollisuutta varojen tallettamiseen.

Palveluiden hintatietoja voi hakea ja vertailla eri pankkien ja niiden konttoreiden sijainnin mukaan. Hintatiedot ovat perushintoja, eikä niissä ole huomioitu mahdollisia palveluntarjoajakohtaisia alennuksia. Alennuksista saa tietoja ottamalla yhteyttä suoraan palveluntarjoajaan.

Verkkosivustoa ylläpitää riippumaton FINE Vakuutus- ja rahoitusneuvonta ja sivuston käyttö on maksutonta. Finanssivalvonnan tehtävänä on tarjota vertailusivusto.

”Maksutilivertailu-sivusto on hyvä esimerkki siitä yhteiseurooppalaisesta sääntelystä, joka on tehty helpottamaan kuluttajien arkea pankkipalvelujen valinnassa. Olemme Suomessa halunneet tuoda vielä enemmän lisäarvoa kuluttajille liittämällä myös tietoa konttorien saatavuudesta vertailusivustolle”, Finanssivalvonnan toimistopäällikkö Timo Peltonen sanoo.

Tutustu Maksutilivertailu-sivustoon
https://maksutilivertailu.fine.fi/

Lisätietoja FINE

  • Harri Isokoski, johtava lakimies, p. 09 6850 1227, harri.isokoski(at)fine.fi
  • FINE Elina Antila, viestintäpäällikkö, p. 040 548 3838, elina.antila(at)fine.fi

Lisätietoja Finanssivalvonta

  • Timo Peltonen, toimistopäällikkö, p. 09 183 5551, timo.peltonen(at)finanssivalvonta.fi