Tietoa palvelusta

Sivuston rakenne

Finanssivalvonta.fi-palvelun etusivun sisältö on jaettu kolmeen palstaan, kun taas muut sivut ovat yksipalstaisia. Sivujen ylä- ja alavalikoissa ovat valittavina verkkopalvelun pääosiot sekä tukitoiminnot.

Etusivu

Palvelun etusivulta löytyy pääsy verkkopalvelun pääosioihin, vinkkejä ajankohtaisista aiheista Fivan verkkopalvelussa, linkkejä uusimpiin julkaisuihin ja tiedotteisiin sekä tietoa säästäjien, sijoittajien ja vakuuttajien palveluista. Lisäksi etusivulta löytyy pikalinkkilista sivuston kysytyimpiin osioihin.

Sivusto koostuu seitsemästä pääosiosta:

Sääntely

Osiossa on tietoa olennaisesta lainsäädännöstä ja pääsy Fivan rahoitus- ja vakuutussektorien määräyskokoelmiin sekä esimerkiksi Fivan tulkintoihin ja lausuntopyyntöihin.

Valvonta

Osiossa on tietoa valvonnasta ja Fivan valvontatoimenpiteistä.

Toimiluvat ja rekisteröinti

Osiosta löytyy tietoa esimerkiksi toimilupien edellytyksistä, hakemisesta ja myöntämisestä sekä vakuutusedustajaksi rekisteröitymisestä. Lisäksi osiossa on tietoa notifikaatioista.

Raportointi

Osiossa on tietoa siitä, mitä eri valvottavaryhmien tulee raportoida Fivalle. Lisäksi osiosta on pääsy raportointisovelluksiin.

Tilastot

Osiossa on erilaisia arvopaperi- ja luottomarkkinoita ja vakuutustoimintaa koskevia tilastoja.

Julkaisut ja tiedotteet

Osiossa ovat kootusti kaikki Fivan erilaiset julkaisut ja tiedotteet sekä entisten viranomaisten tiedotearkistot.

Tietoa Finanssivalvonnasta

Tästä osiosta löytyy yleistä tietoa Fivasta, esimerkiksi sen tehtävistä ja organisaatiosta. Lisäksi osiosta on pääsy valvottavaluetteloihin.

Toiminnot

Jokaisen sivun ylälaidasta löytyvät linkit eri kieliversioihin (suomi/ruotsi/englanti) sekä Fivan yhteystietoihin ja palautelomakkeeseen.

Jokaisen sivun alalaidasta löytyvät Finanssivalvonnan yhteystiedot sekä linkit infosivuille Vastuuvapaus ja Tietoa palvelusta.

Linkit

Mahdolliset sivun sisäiset linkit ja linkit muihin Finanssivalvonta.fi-sivuston osioihin aukeavat samaan selainikkunaan. Tiedostolinkit sekä ulkopuolisille sivustoille johtavat linkit aukeavat uuteen selainikkunaan.

Tulostaminen

Sivuston tekstejä saa tulostettua Tulosta sivu -toiminnon avulla tai selaimen tavanomaisella tulostuskomennolla.

Tekijänoikeudet ja verkkopalveluun linkittäminen

Oikeudet sivustossa julkaistavaan aineistoon ovat tekijänoikeuslain (404/1961) ja siihen myöhemmin tehtyjen muutosten mukaisesti Finanssivalvonnalla tai muulla asiakirjan yhteydessä ilmoitetulla tiedontuottajalla. Fiva pidättää itsellään oikeudet sivuihin ja niiden sisältöön, jollei näissä käyttöehdoissa tai sivuilla toisin mainita.

Lakeihin ja asetuksiin sekä viranomaisen tai muun julkisen viranomaisen päätöksiin ja lausumiin ei kuitenkaan ole tekijänoikeutta (tekijänoikeuslaki 9 §). Finanssivalvonta ei ole vastuussa mistään kolmannen osapuolen sivujen sisältämästä aineistosta.

Aineistoon saa linkittää ja sitä saa lainata tekijänoikeuslain mukaisesti, mutta lähde on ilmoitettava. Liitetiedostojen jakaminen edelleen ilman lupaa muualla kuin Finanssivalvonnan verkkopalvelussa on kielletty. Fiva ei vastaa Fivan sivustolle johtavien linkkien oikeellisuudesta.

Finanssivalvonnan verkkopalvelussa on käytetty kuvapankki iStock.comista tätä käyttötarkoitusta varten ostettuja kuvia. Fivalla on käyttöoikeus ostettuihin kuviin, mutta muut oikeudet kuviin ovat kuvapankilla ja/tai kuvaajilla tapauksesta riippuen. Yksittäisiin kuviin linkittäminen on siksi ehdottomasti kielletty.

Yksityisyyden suoja

Finanssivalvonnan verkkopalvelu on kaikille avoin, eikä sivujen selaaminen edellytä rekisteröitymistä.

Tekniset suositukset

Palvelu tukee yleisimpiä internetselaimia (muun muassa Internet Explorer 6 ja 7, Mozilla Firefox 1.0 ja uudemmat). Näytön kooksi suositellaan vähintään 1024x768 pikseliä.

Sivustolla on pdf-tiedostoja, joiden lukemiseen tarvitaan Adobe Acrobat Reader -ohjelma. Ohjelma on maksuton ja ladattavissa Adoben verkkosivuilta.

Palaute ja lisätiedot

Palvelusta vastaa Finanssivalvonnan viestintä. Verkkopalvelun päätoimittaja on Minna Söderholm. Verkkopalvelua koskevia kysymyksiä, palautetta ja kehitysehdotuksia voi lähettää joko palautelomakkeen kautta tai osoitteeseen finanssivalvonta(at)finanssivalvonta.fi.

© Finanssivalvonta 2009

Kaikki oikeudet pidätetään.

Katso myös

 

6.10.2015

Finanssivalvonta – Snellmaninkatu 6, PL 103, 00101 Helsinki – Puhelin 09 183 51   kirjaamo(at)finanssivalvonta.fi  |  Vastuuvapaus  |  Tietoa palvelusta  
Verkkopalvelun teknisestä toimivuudesta vastaa Suomen Pankki, it-tuki(at)bof.fi.